46. Skok čez kožo

pišite nam Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

V začetku meseca maja 2011 smo študentje Naravolovnotehniške fakultete, natančneje Oddelka za geotehnologijo in rudarstvo iz Ljubljane, organizirali športno-izobraževalni dogodek z naslovom Georudarijada. Georudarijada se je letos prvič odvijala v Sloveniji in sicer v Termah Lendava od 7.–11. maja. Dogodka se je udeležilo šest fakultet iz štirih držav.

Začetek našega pet-dnevnega druženja smo začeli v soboto zvečer s slavnostno otvoritvijo. Z obiskom so nas počastili predstojnik Oddelka za geotehnologijo in rudarstvo doc. dr. Željko Vukelić in tudi nekateri predstavniki sponzorjev. Večer smo nadaljevali v sproščenem vzdušju s predstavitvami fakultet.

Nedeljsko dopoldne smo začinili z zelo zanimivimi predavanji doc. dr Željka Vukelića,  predstavnika podjetja ARAO – Agencije za ravnanje z jedrskimi odpadki gospoda Sandija Virška in uni. dipl. ing. rudarstva in geotehnologije Žige Hriba. Sledilo je tekmovanje iz znanja.

Popoldan nam je dež skušal pokvariti razpoloženje, vendar smo ga premagali s tekmovanji v šahu in namiznem tenisu. Večer je bil rezerviran za izbor Miss in Mistra Georudarijade 2011.

Ponedeljek smo preživeli ob športnih aktivnostih. Dopoldan smo odigrali tekme v košarki in nogometu na zunanjem igrišču pri Osnovni šoli Lendava. Dogajanje je zabeležila tudi ekipa RTV SLO, ki ustvarja oddajo UNIVERZA. Popoldan smo se pomerili v odbojki na mivki. Tekmovanje sta popestrili tudi promotorki iz podjetja Red Bull.

Večer smo preživeli v Tuš bowling centru Kocet, kjer smo organizirali tekmovanje med fakultetami v bowlingu. Nad tovrstnim dogodkom so udeleženci pokazali zelo veliko navdušenje, kajti za nekatere študente je bilo to prvo srečanje s to vrsto športa.

V torek dopoldne smo odigrali finalni tekmi v košarki in nogometu, popoldne pa je potekalo tekmovanje v igrah brez meja.

Po večerji je sledila podelitev pokalov in medalj. Skupni zmagovalec Georudarijade 2011 je Rudarsko-geološka-naftna fakulteta iz Zagreba. Ob tej priložnosti jim še enkrat čestitamo.

Zadnji dan Georudarijade 2011 je bil namenjen strokovni ekskurziji, ki smo jo organizirali v sodelovanju s podjetjem Nafta-Geoterm d.o.o. Zelo zanimivo ekskurzijo je vodil gospod Matej Prkič, diplomant naše fakultete. Ogledali smo si vrtalno garnituro NGM-1000, centralne plinske postaje in proizvodne vrtine.

Ob zaključku našega druženja v Lendavi smo se polni vtisov, poznanstev in prijateljstev poslovili ter si zaželeli veliko sreče v prihajajočem izpitnem obdobju.

Študenti geotehnologije in rudarstva: Barbara Brate, Tina Marolt, Mladen Žarić, Tina Zager

Ženske
2. mesto v odbojki

Moški
3. mesto v košarki

Zlati sponzorji

Srebrni sponzorji

Bronasti sponzorji

Facebook

Sponzorji

Želite biti tudi vi sponzor Skoka čez kožo? V zahvalo vam nudimo oglas na spletni strani www.skokcezkozo.si  in na samem kraju prireditve, torej v GH Union v Ljubljani.

Kontakt

Naravoslovnotehniška fakulteta
Organizacijski odbor Skoka čez kožo
Aškerčeva 12
1000 Ljubljana
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.